Alt om kredittsjekk og betalingsanmerkninger!

Kredittsjekk.org

Gratis kredittsjekk!


Er det mulig å foreta en gratis kredittsjekk av seg selv?

Svært mange som tidligere har hatt gjeldsproblemer som er ryddet opp i og innfridd er i villrede i forhold til om de har betalingsanmerkning på grunn av tidligere mislighold eller om det den gang i det hele tatt ble registrert noe negativt på det hos kredittopplysningsbyråene.

 

Enkelt å kredittsjekke seg selv.

Det er relativt enkelt å kredittsjekke seg selv og det er helt gratis. Inkassoguiden.no laget en egen artikkel om hvordan du gåre frem for å foreta en slik undersøkelse i forhold til hva som er registrert på deg selv i denne artikkelen.

 

Sjekk gjenpartsbrev du får etter kredittvurdering!

En annen måte å finne ut av om du er registrert med betalingsanmerkninger er ved å undersøke såkalte gjenpartsbrev som du alltid skal få tilsendt når noen foretak har kredittsjekket deg. Dette er fordi det må foreligge saklig grunn til å foreta en kredittsjekk og på denne måten får du vite hvem som har kredittsjekket deg og hva de har fått opplyst.

Et slikt gjenpartsbrev viser også om du er registrert med betalingsanmerkninger. Dersom det ikke kommer frem noen betalingsanmerkninger på et slikt gjenpartsbrev kan du føle deg sikker på at det aktuelle kredittopplysningsbyrået ikke har registrert noen negative betalingsanmerkninger på deg. Stort sett så er det identiske opplysninger som meldes inn til de forskjellige kredittopplysningsbyråene men det er alltid en risiko for at noe kan henge igjen hos ett eller flere byråer selv om det er slettet den ene plassen. Du bør derfor sjekke med alle byråene dersom du skal søke om finansiering på noe som er svært viktig for deg, for eksempel søknad om huslån. I slike tilfeller bør du kontakte det enkelte kredittopplysningsbyrået.

 

Avslag på lån og kredittsøknad kan skyldes andre forhold en betalingsanmerkninger.

Husk at du kan få avslag på søknad om lån, kredittkort eller andre kreditter selv om du ikke er registrert med betalingsanmerkninger. Årsakene til dette kan være din inntekt i kombinasjon med alder, bosted, stabilitet i inntekt og bostedsadresser m.m. En hovedregel er at stabilitet er det viktigste for å få en god kredittvurdering. En som flytter ofte og har svært ujevn inntekt fra år til år er det mye større sjanse for at vil misligholde sine forpliktelser i fremtiden fremfor en med en mer stabil og forutsigbar livsstil. Det er veldig vanskelig å tilvenne seg redusert forbruk i forhold til økt forbruk. Dette vet kredittopplysningsbyråene og ”straffer” dem med ustabil inntekt selv om de gjerne har mye høyere gjennomsnittsinntekt enn andre med lavere stabil inntekt.


Copyright. All Rights Reserved.